Info kutak

29.05.2019. - Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre -  Regionalni centar inkluzivnog turizma  - LUČ Eduka Cukrići  29. svibnja 2019., posjetio je počasni član Udruge slijepih Istarske županije, Libero Soldatić , iseljenik iz Australije, koji je početkom ove godine Udruzi donirao gotovo 7 tisuća eura za dovršetak izgradnje i opremanja Centra. Tom su prigodom Soldatića, njegovu suprugu Daisy Soldatić i kćer Karen Soldatić ugostili predsjednik Udruge Zlatko Kuftić sa suradnicima. Tijekom susreta svog počasnog člana predstavnici Udruge upoznali su sa novostima na uređenju Centra i budućim planovima. Podsjetimo, Liberu Soldatiću ovo nije prva donacija Udruzi slijepih Istarske županije.

18.12.2018. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Luč Eduka - Cukrići održan je Međunarodni susret sljiepih Istre 2018.

20.10.2018. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići  20. listopada 2018. godine održan je prijateljski susret sa članovima Udruge slijepih Sisačko moslavačke županije. Domaćin susreta je bio Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije u suradnji sa Udrugom slijepih Istarske županije. Susret se održao povodom Međunarodnog dana bijelog štapa (15.10.).
Na susretu je održan ekipni i pojedinačni turnir u pikadu, ali su se pojedinci okušali i u igri košarke prilagođene osobama oštećena vida.     Pobjednici ekipnog turnira bili su domaćini koji su pobijedili drugo plasiranu Udrugu iz Siska 4:0. Pobjednička ekipa je bila u sastavu: Zlatko Kuftić, Marija Legović, Milan Rojnić i Saša Stanković. Ekipa Udruge slijepih Sisačko moslavačke županije se plasirala na drugom mjestu. U pojedinačnoj konkurenciji kategorije B1, natjecatelji bez ostatka vida, sudjelovalo je 7. natjecatelja, a plasmani su sljedeći: 3. mjesto Marija Legović, Pula, 2. mjesto Zlatko Kuftić, Pula, 1. mjesto Radenko Družetić, Pula.U pojedinačnoj konkurenciji kategorija B2, natjecatelji sa ostatkom vida, sudjelovalo je 7 natjecatelja, a plasmani su sljedeći: 3. mjesto Saša Stanković, Pula, 2. mjesto Stjepan Bubinac, Sisak, 1. mjesto Ivan Grubić.

16.10.2018. - SURADNJA UDRUGA SLIJEPIH IZ PULE, KOPRA I RIJEKE
Suradnja Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper, Udruge slijepih Istarske županije i Udruge slijepih Primorsko-goranske županije traje već nekoliko desetljeća, a od ove godine svoje partnerske i prijateljske odnose su potvrdili i obilježavanjem „1. sjeverno-jadranskog kupa slijepih u pikadu“.
Ovogodišnjeg kupa domaćin je bio Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije u suradnji sa Udrugom slijepih Istarske županije.
Aktivnost se provodi putem programa „Zaštita i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji“ i „Sljepoća nije prepreka za aktivan život“, a koje financira lokalna  samouprava.
1. Sjeverno-jadranski kup slijepih u pikadu održan je 16. listopada 2018. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići. Susret se obilježio povodom Međunarodnog dana bijelog štapa.
Pikado kup se održao u ekipnoj i pojedinačnoj kategoriji.
U pojedinačnoj kategoriji B1 – natjecatelji bez ostatka vida, ukupno je sudjelovalo 7. natjecatelja:
3. mjesto Zlatko Sandrić,  
2. mjesto Zlatko Kuftić,
1. mjesto Aleksander Ninković.

U pojedinačnoj kategoriji B2 – natjecatelji sa ostatkom vida, ukupno je sudjelovalo 11. natjecatelja:
3. mjesto Drago Šajn,  
2. mjesto Terezija Gajski,
1. mjesto Saša Stanković.  
    U ekipnoj konkurenciji rezultati su sljedeći:
3. mjesto Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Koper,   
2. mjesto Udruga slijepih Primorsko goranske županije,
1. mjesto Udruga slijepih Istarske županije u partnerstvu sa Planinarsko rekreativnim klubom slijepih Istarske županije.

09.10.2018. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići 09. listopada 2018. godine održana je završna aktivnost „Sportskih igara 2018“ u visećoj kuglani i košarci za osobe oštećena vida, u kategorijama pojedinačno i parovi.  Prije početka održavanja sportskih aktivnosti, članovi su minutom šutnje odali počast Zdravku Čopu, predsjedniku Udruge slijepih Požeško – slavonske županije koji je iznenada preminuo nakon održano pikado turnira u Lipiku.
U pojedinačnom turniru u košarci sudjelovalo je 12 natjecatelja, od toga 5 natjecatelja iz kategorije B1, potpuno slijepe osobe, koje su igrale sa povezom na očima, te 7 natjecatelja iz kategorije B2, natjecatelji sa ostatkom vida. U turniru parova je sudjelovalo 6 parova.

Plasmani su bili sljedeći:
B1
3. mjesto – Antonija Uka,
2. mjesto – Zlatko Sandrić,
1. mjesto - Zlatko Kuftić.
B2
3. mjesto – Ivan Fonović,
2. mjesto – Amalia Miholić,
1. mjesto - Zlatko Močenić.

Kategorija parovi:
3. mjesto – Zlatko Sandrić i Miliborka Kalebić,
2. mjesto – Zlatko Močenić i Đina Tončić Fonović,
1. mjesto - Zlatko Kuftić i Milan Rojnić.

U pojedinačnom turniru na visećoj kuglani sudjelovalo je 13 natjecatelja, od toga 5 natjecatelja iz kategorije B1, potpuno slijepe osobe, koje su igrale sa povezom na očima, te 8 natjecatelja iz kategorije B2, natjecatelji sa ostatkom vida. U turniru parova je sudjelovalo 6 parova.
Plasmani su bili sljedeći:
B1
3. mjesto – Zlatko Kuftić,
2. mjesto – Antonija Uka,
1. mjesto - Zlatko Sandrić.
B2
3. mjesto –  Milan Rojnić,
2. mjesto – Davor Besedić,
1. mjesto – Terezija Gajski.

Kategorija parovi:
3. mjesto – Zlatko Kuftić i Milan Rojnić,
2. mjesto – Zlatko Sandrić i Miliborka Kalebić,
1. mjesto – Antonija Uka i Terezija Gajski.  

27.06.2018. - Na LUČ Eduka – Cukrići  održana je kreativna radionica Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću „Cukrići 2018“.

26.05.2018. - Održani su Dani otvorenih vrata na Luč Educi - Cukirići koje organizira Ured za udruge Vlade RH. Za članove i sudionice održane su rekreativne i sportske aktivnosti u partnerstvu za Planinarsko rekreativnim klubom slijepih Istarske županije i Konjičkim klubom "Cukrići" te razgledavanej postavljene izložbe u "Kući svjetla" "Križni put".

26.05.2018. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre regionalnom centru inkluzivnog turizma - Luč Eduka - Cukrići snimljena je reportaža za HRT.

04.12.2017. - otvorenje košarkaškog igrališta za slijepe, projekt "Trica u mraku" financiran od strane Jamnice d.d. - 35.000,00 kn

02.12.2017. - Na Luči Eduka - Cukrići snimljena reportaža za Novu TVu sklopu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

24.11.2017. - USIŽ primila donaciju od 1.000,00 eura od doc.dr.sc. Refmir Tadzic, dr. med iz Gesundheitszentrum iz Hamburga u Njemačkoj za dovršetak izgradnje LUČ Eduke

20.10.2017. - Na Luči Eduka - Cukrići organizirano je druženje za članove Dnevnog centra osoba sa psihičkim smetnjama Doma za odrasle Vila Marija.

30.09.2017. - na LUČ Eduki održan Međunarodni susret slijepih Istre, cjelodnevna sportsko-zabavna manifestacija financirana od strane Istarske županije u sklopu projekta "Neovisno življenje slijepih Istre" te istarskih gradova i općina u sklopu projekta "Zaštita i unaprijeđenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji"

22.09.2017. - na LUČ Eduki otvorena izložba stalnog postava "Križni put", donacija umjetnice Melanke Herbut.

20.09.2017. - Predsjednik USIŽ organizirao postavljanje slika na Luč Eduka Cukrići donaciju slikarice Melanke Herbut.

06.09.2017. - Na Luči Eduka Cukrići održan susret članova Medobčinskog udruženja slepih in slabovidnih Celje, organizator PRKSIŽ i USIŽ.

29.08.2017. - Predsjednik USIŽ organizirao prijem Daisy i Liberu Soldatiću na Luči Eduka Cukrići.

22.07.2017. - Dopredsjednica Udruge Olimpija Meden primila delegaciju Lions Cluba iz Poreča u svezi predaje donacije u slikama za LUČ Eduka Cukrići.

12.07.2017. - Predsjednik USIŽ na LUČ Eduka Cukrići organizirao prijem za Daisy i Libera Soldatića iz Australije u ime USIŽ

08.06.2017. - U ime USIŽ organiziran prijem za predstavnike Udruge slijepih Ličko senjske županije na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Regionalnom centru inkluzivnog turizma LUČ Eduka - Cukrići.

26.05.2017. - Na Luč Eduka Cukrići završeni radovi na izgradnji igrališta za košarku za slijepe osobe.

13.05.2017. - Na Luč Eduka - Cukrići održana je "Proljetna rekreacija u prirodi Cukrići 2017" u organizaciji Sportske zajednice udrug a osoba s invaliditetom Istarske županije, Udruge slijepih Istarske županije u partnerstvu sa Planinarsko rekreativnimklubom slijepih Istarske županije.

25.01.2017. - Započeto sa radovima za izgradnju košarkaškog igrališta za slijepe osobe na Luč Eduka Cukrići.

13.05.2017. - održana proljetna rekreacija u LUČ Eduka Cukrići u sklopu projekta "60+, a još aktivni"

15.10.2016. - Održan je Susret slijepih Istre povodom Međunarodnog dana bijelog štapa i 65. obljetnice od osnutka Udruge slijepih Istarske županije.

10. rujna 2016. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići održan je prijateljski susret i rekreacija na otvorenom pod nazivom „Turnir u mraku“ sa članovima: Lions Club Novigrad, Lions Club Pula, Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije i Udruge slijepih Istarske županije. Organizator susreta su bili Udruga slijepih Istarske županije i Planinarsko rekreativni klub slijepih Istarske županije. Susret se obilježio u nekoliko sportskih disciplina: Pikado u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji,Viseća kuglana u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Ekipno natjecanje u pikadu: 2. mjesto pikado ekipa Lions Cluba Novigrad i Pula u sastavu: Željko Gucunski, Branka Orlić, Dubravka Bašlin Orlić, Anica Todorović. 1. mjesto pikado ekipa Udruge slijepih Istarske županije u sastavu: Ivan Fonović, Zlatko Kuftić, Zlatko Močenić, Zlatko Sandrić.
Pojedinačni turnir u pikadu – učestvovalo je 10 natjecatelja:  3. mjesto Anica Todorović, 2. mjesto Zlatko Kuftić, 1. mjesto Zlatko Sandrić. Ekipno  natjecanje na visećoj kuglani:  2. mjesto ekipa Udruge slijepih Istarske županije u sastavu:  Zlatko Kuftić, Marija Legović, Zlatko Močenić, Zlatko Sandrić, 1. mjesto ekipa Lions Cluba Novigrada i Pule: Željko Gucunski, Branka Orlić, Dubravka Bašlin Orlić, Anica Todorović. Pojedinačni turnir na visećoj kuglani - učestvovalo 9. natjecatelja: 3. mjesto Zlatko Kuftić, 2. mjesto Željko Gucunski, 1. mjesto Branka Orlić. U sklopu susreta članovi Lions Club Novigrada i Pule donirali su i zasadili sadnice lavande u sklopu građevinskog objekta „Kuće svjetla“ na Luč Eduka – Cukrići. Logistika: Vili Akeljić, Davor Besedić, Nevija Kuftić, Danilo Piutti, Dragica Prenc, Denis Serblin, Anica Todorović

25.08.2016. - Predsjednik USIŽ je primio delegaciju iz Australije na Luč Eduka – Cukrići (Libero & Daisy Soldatić, kćerka Libera Soldatića).

19.08.2016. - Predsjednik USIŽ je sorganizirao razgledavanje Luč Eduka – Cukrići za Antona Kovača i Stjepana Žaju, predstavnike Šahovskog kluba Polet iz Zagreba.

27.07.2016. godineNa Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč eduka – Cukrići, dana 27. srpnja 2016. godine predsjednik Udruge, Zlatko Kuftić, primio je delagaciju iz Australije,
Vinka Bezića i počasnog člana Udruge, Libera Soldatića. Libero Soldatić je organizator mnogobrojnih humanitarnih akcija za završetak izgradnje i opremanje sportsko rekreativnog objekta „Kuća svjetla“ koja nije namijenjena samo slijepim osobama.  Značajan doprinos u organiziranju balova dali su: Istarski klub „Kralj Tomislav“ iz Sydneya i Istra social & sports Club Sydney Inc. Sidney. Gospodin Bezić je snimao održane humanitarne balove, pa je tako i prilikom svog gostovanja na Luč Educi – Cukrići također snimio reportažu a sve u svrhu promocije te s ciljem daljnjeg prikupljanja donacija za Udrugu slijepih Istarske županije kako bi se građevinski objekt koristio u punom svom smislu kako je i planirano; obuka za kretanje sa bijelim štapom za članove Udruge, omogućiti članovima Udruge slijepih Istarske županije odlazak na rekreaciju u prirodi i boravak na svježem zraku radi zdravstvene preventive, orijentacije na otvorenom prostoru, češćeg druženja i bolje komunikacije, a posebno novo-oslijepljelima kako bi im se vratilo samopouzdanje i vjera u život, uz rekreativno – zabavni karakter Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre, stvorit će se pretpostavke za održavanje edukativnih skupova, što bi znatno poboljšalo kvalitetu života slijepih osoba, a potrebno je sljedeće: uređenje sportskih sadržaja, zelene površine.

29.06.2016. godine održan je susret kao i radni sastanak sa Edvardom Vodebom, predsjednikom Medobčinskog društva slepin in slabovidnih Celje, Vesnom Božičković, Tajnicom MDSS Celje i ostalom delegacijom iz Celja.  Cilj susreta je bio dogovor glede apliciranja zajedničkih projekata u svrhu poboljšanja života  osoba oštećena vida.  Organizator susreta je bila Udruga slijepih Istarske županije. Delegacija MDSS Celje je razgledala Luč Eduku – Cukrići, te sportske aktivnosti.

18.06.2016. - Središnji građevinski objekat „Kuću svjetla“ u Edukacijsko-rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma Cukrići LUČ Eduka, svečano su otvorili u subotu, 18. lipnja župan Istarske županije Valter Flego i počasni član Udruge Libero Soldatić.
Uz ostale donatore, velik doprinos izgradnji objekta tijekom proteklog desetljeća dan je od strane Istarske županije, Grada Pule, Općine Svetvinčenat, Jamnice d.d., hrvatskih iseljenika u Australiji te nizom projekata koje je USIŽ provodila. Nakon svečane skupštine, upriličen je i prvi međunarodni turnir reprezentacija Hrvatske i Slovenije u govornom pikadu za slijepe, koji je uz Udrugu slijepih Istarske županije organizirao Planinarsko-rekreativni klub slijepih Istre te Hrvatski sportski savez slijepih. Hrvatska reprezentacija slavila je pobjedu, a predstavljali su je igrači: Tomislav Lilić, Ivan Kombol, Danijel Čižić, Villiam Jelušić, i dvije rezerve: Duško Petrović i Franjo Matanović. Slovensku reprezentaciju predstavljali su: Safet Baltić, Alexander Ninković, Toni Kambić, Željko Starc te rezerve: Drago Šajn i Emil Muri. Pikado turnir je financirao Grad Rovinj.

14.05.2016. - Na humanitarnom balu podrške u izgradnji Edukacijsko-rehabilitacijskog centra – Regionalnog centra inkluzivnog turizma Luč Eduka – Cukrići u organizaciji Hrvatskog kluba Kralj Tomislav iz Sidneya, prikupljeno je 4.485,70 eura pomoći od strane hrvatskih iseljenika u Australiji, a isti je održan 14. svibnja 2016. godine. Prikupljena sredstva utrošit će se za završetak izgradnje i opremanje „Kuće svjetla“ te za uređenje apartamana koji se nalaze u sklopu glavnog građevinskog objekta. Bal je održan na inicijativu počasnog člana Udruge slijepih Istarske županije, Libera Soldatića i njegove obitelji, a koji su u proteklih pet godina za dovršetak LUČ Eduke prikupili značajna financijka sredstva. Značajan doprinos u organizaciji humanitarnog bala je dao i Boris Laurić kome se također ovim putem zahvaljujemo. Zlatko Kuftić, predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, u tijeku održavanja humanitarnog bala, uživo se javio telefonskom vezom i prigodno zahvalio uzvanicima. Zbog svega navedenog će, na svečanoj 65. obljetnici osnutka Udruge slijepih Istarske županije, 18. lipnja 2016., čast otvorenja središnjeg građevinskog objekta LUČ Eduke – „Kuće svjetla“ pripasti upravo Liberu Soldatiću i Županu Istarske županije, gospodinu Valteru Flegu.   

04.12.2015. - Predstavnica dm - drogerie markt d.o.o. je izvršila uviđaj radova nakon uručene doncije i postavljanja unutarnje stolarije u građevinski objekt "Kuća svjetla".

26.09.2015. - Održan je susret članova Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije, Medobčinskog društva slepih in slabividnih Koper, Hrvatske udruge za promicanje i razvoj tiflotehnike, Udruge slijepih Istarske županije i Biciklističkog kluba slijepih Istarske županije

19.09.2015. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka – Cukrići, 19. rujna 2015. godine održan je prijateljski susret na otvorenom sa članovima Udruge slijepih Karlovačke županije, Udruge slijepih Primorsko goranske županije i domaćinima, članovima Udruge slijepih Istarske županije. Svake godine jedna je od Udruga domaćin susreta, a ove godine, organizator devetog prijateljskog susreta je Udruga slijepih Istarske županije. Susret se obilježio u nekoliko sportskih disciplina: Pikado u ekipnoj i pojedinčanoj konkurenciji,Viseća kuglana u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji,Šah pojedinačno.

18.08.2015. - predsjednik Udruge je na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Luč Eduka - Cukrići je ugostio Daisy i Libera Soldatića, Angela Krsanovića i Mladena Sinožića iz Australije.

21.07.2015. - predsjednik Udruge je na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Luč Eduka - Cukrići je ugostio Daisy i Libera Soldatića, te Angela Krsanovića iz Australije koji su tom prilikom donirali 600,00 AUD.

26.06.2015. - Luč Eduku - Cukrići posjetili su predstavnici Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper, Slovenija, Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj, Crna Gora, te predstavnici Savez slijepih Crne Gore.

17.06.2015. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka - Cukrići održana je kreativna radionica "Stvaraj ljepotu i osjećaj sreću" za članice Kluba slijepih žena Istre.

30.05.2015. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Luč Eduka - Cukrići obilježani su Dani otvorenih vrata - razgledavanje Centra, druženje i sportske aktivnosti. U sklopu Dana otvorenih vrata održan je i prijateljski susret članova Udruge slijepih Istarske županije, Udruge slijepih Karlovačke županije i članova Županije Šibensko – Kninske. Organiziran je ekipni i pojedinačni turnir u pikadu, te ekipni i pojedinačni turnir na visećoj kuglani. Rezultati po kategorijama

09.12.2014. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Cukrići 9. prosinca okupili su se članovi Udruge slijepih Primorsko goranske županije i Udruge slijepih Istarske županije na donaciji stola za showdown i prezentaciji igri showdown (stolni tenis) za slijepe osobe koji se igra sa zvučnom lopticom. Stol za igru showdown je doniran od strane Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper. Donaciji stola i prezentaciji igre showdowna prisustvovali su i Marijan Milovan, dopredsjednik Udruge „Kad bi svi“, te Miroslav Stipančić, direktor Dragon Games d.o.o. iz Ljubljane. Dragon Games d.o.o. je tvrtka koja se bavi  izradom i prilagodbom pikado uređaja za osobe oštećena vida. Gospodin Stipančić je tom prilikom također promovirao zidni govorni pikado  sa LCD monitorom koji je namijenjen osobama slabijeg vida.

13.09.2014. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre –Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići održan je „Susret slijepih Istre 2014“ na kojem su prisustvovali i članovi Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper, članovi Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Kranje, te članovi Udruge slijepih Istarske županije. U sklopu susreta je održana tombola, a sredstva prikupljena u tomboli će se utrošiti za završetak izgrdnje „Kuće svjetla“

06.09.2014. - organizirana je radna akcija čišćenja na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići koju su odradili vrijedni voloteri Udruge.

19.08.2014. - 19. kolovoza predsjednik Udruge je na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići ugostio Daisy i Libera Soldatića, te njihovu kćerku Terezu Lovrić, sa suprugom Petrom.

06.08.2014. - 6. kolovoza na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma – Cukrići, sastali su se predstavnici tvrtki koji su pomogli Udruzi slijepih Istarske županije da „Kuća svjetla“ to uskoro doista i postane; „kuća svjetla“ za slijepe osobe ali i za ostale kategorije osoba s invaliditetom. Prisustvovali su: Darko Čuturilo, predstavnik Supercolora trgovina i usluge doo, Vladimir Cvitić, Ukras soboslikarsko-ličilački obrt, Marko Bastijanić, Elektroway alarm & video systems. Sastanku, je nazočio i Počasni član Udruge slijepih Istarske županije iz Australije, Libero Soldatić sa suprugom Daisy, koji su organizirali nekoliko humanitarnih balova u Sydneyu za Edukacijko rehabilitacijski centar slijepih Istre – Regionalni centar inkluzivnog turzima Cukrići. Libero je i tom prilikom Udruzi uručio donaciju u iznosu od 1.050,00 AUD koja je prikupljena u dijaspori nakon održanog zadnjeg humanitarnog bala.

Predstavnici tvrtki koji su također bili pozvani na sastanak i koji su dali svoj doprinost u izgradnji „Kuće svjetla“, na žalost nisu mogli prisustvovati stoga su se opravdali; Lino Baškera, Linograd t.m.e.k. d.o.o., Denis Ičin, Aluminij-Parkovi-dizajn d.o.o., Damir Slivar, Slivar Mont d.o.o., te predstavnici tvrtke EL.PE.S.1 d.o.o.

01.05.2014. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići su održani "Proljeti Cukrići 2014" koje je organizirala Udruga slijepih Istarske županije, au suradnji Radio Klub slijepih "Galeb" Rijeka.

05.04.2014. - volonteri Udruge sudjelovali u radnoj akciji u uređenju Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre - Regionalnog centra inkluzivnog turizma - Cukrići.

31.03.2014. - U proteklom razdoblju na Centru je izvršeno: tvrtka Linograd t.m.e.k. d.o.o. je uklonila kiosk sa terase i sanirala terasu nakon micanja kioska, uz pomoć tvrtki, Supercolor trgovina i usluge d.o.o. i Cvitić Gradnja obrt za građevinarstvo, postavljena je fasada na građevinskom objektu, a tvrtka Aluminij-Parkovi-dizajn d.o.o. je postavila vanjsku stolariju, izgrađena je nova viseća kuglana, uređivane su montažne kućice.

23.10.2013. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići gostovali su učenici i profesori Medicinske škole Pula.

14.09.2013. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići održano je prijateljski sportski susret triju udruga: Udruge slijepih Istarske, Karlovačke i Šibensko kninske županije.

07.09.2013. - Organizirano je razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Regionalnog centra inkluzivnog turizma - Cukrići učesnicima međunarodnog projekta "Learning mobilities for persons with disabilities".

06.09.2013. - Započeto sa postavljanjem klupčica na prozorima na građevinskom objektu "Kuće svjetla" na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre –Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići.

26.08.2013. - Predsjednik USIŽ – Pula, Zlatko Kuftić, je organizirao prijem na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre –Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići prijem obitelji Soldatić iz Australije.

24.07.2013. - započeto sa postavljanjem fasade na građevinskom objektu "Kuće svjetla" na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre –Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići.

15.06.2013. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre –Regionalnom centru inkluzivnog turizma - Cukrići održan je „Susret slijepih Istre 2013“ na kojem su prisustvovali i članovi Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper. U sklopu susreta je održana tombola, a sredstva prikupljena u tomboli će se utrošiti za završetak izgrdnje „Kuće svjetla“ . Susret je održan povodom Dana otvorenih vrata koja se održavaju u sklopu obilježavanja Europske godine građana na inicijativu Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske.

29.09.2012. - Bračni Par Marija i Josip Žufić iz Australije su posjetili Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre – Curići te su tom prilikom uplatili financijsku pomoć za završetak izgradnje Kuće svjetla – Cukrići u iznosu od 400,00 kn.

19.-20.09.2012.. - Silvano Brajković, vlasnik tvrtke ADS-MAGUS, vršio radove na uvođenju struje u građevinski objekt „Kuće svjetla – Cukrići!“ na ERCSI – Cukrići.

16.09.2012. - Predsjednik USIŽ – Pula, Zlatko Kuftić, je organizirao prijem na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići i u prostorijama USIŽ, predsjedniku športske udruge slijepih „Svjetlost“ Osijek,. Stojanu Bjelajcu.

05.09.2012. - Predsjednik USIŽ – Pula, Zlatko Kuftić, je primio delegaciju, 16 učesnika, iz Australije na Edukacijsko rehabiltiacijskom centru slijepih Istre – Cukrići u organizaiciji Libera Soldatića.

01.08.2012. - Započeto sa uređenjem okoliša oko građevinskog objekta „Kuće svjetla – Cukrići“ na Edukacijsko rehabilitacijskog centru slijepih Istre – Cukrići.

21.07.2012. - Predsjednik USIŽ – Pula je organizirao razgledavanje Edukacijsko rehabiltacijskog centra slijepih Istre- Cukrići članu Udruge slijepih Osječko baranjske županije, Podružnice Đakovo, Mariju Plavšiću

19.07.2012. - Predsjednik USIŽ – Pula je organizirao prijem Daisy i Liberu Soldatić na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići.

19.07.2012. - Snimljene su dvije reportaže na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići – HRT i TV Istra.

23.06.2012. godine održan je susret osobnih asistentica, programskog tima i korisnika programa "Dobar dan!".

26.05.2012. godine održan je Sportski prijateljski susret slijepih Istre triju udruga slijepih, Istarske, Karlovačke i Primorsko goranske županije, na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići.

23.05.2012. Predsjednik USIŽ – Pula je išao u Cukriće u svezi obilaska Edukacijsko ehabilitacijskog centru slijepih Istre – Cukrići.

19.01.2012 godine - Branka Orlić i predsjednik USIŽ su išli u Cukriće u svezi obilaska Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre - Cukrići.

13.01.2012. predsjednik USIŽ sa Petrom Palađijem, predstavnikom Mađarskog kulturnog društva "Moricz Zsigmond", i Brankom Orlić, predstavnicom Lions Cluba Pula, išao u Cukriće u svezi obilaska Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre - Cukrići.

07.10.2011. - Predsjednik USIŽ – Pula je organizirao razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre – Cukrići, Teretanu slijepih Istre i prostorije od USIŽ – Pula za predstavnike Udruge slijepih Daruvar.

14.09.2011. – Predsjednik i dopredsjednik USIŽ i Biljana Bekić su išli u Cukrići zbog predstavljanja Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići Udruzi slijepih iz Mađarske Buda-környéki Látássérültek iz Budaorsa.

10.09.2011. - Članovi USIŽ – Pula i članovi Udruge slijepih Karlovačke županije su prisustvovali druženju na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići.

04.09.2011. - Na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre Cukrići je organizirano druženje članova USIŽ – Pula koji su se uključili u vožnju tandem bicile po programu «Dobar dan!» koji je financiran od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

05.08. 2011. - Dopredsjednik i predsjednik USIŽ – Pula su primili u Cukrićima Libera Soldatića iz Australije iz Istra social & sports Club Sydney Inc. Sidney, na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići.

14.07.2011. - Predsjednik USIŽ – Pula je išao na Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre – Cukrići sa Orijanom Belušićem koji je tom prilikom donirao 4.000,00 kn za Kuću svjetla – Cukrići, a predsjednik je Orijanu uručio zlatnik sa likom Louisa Braillea.

11.06.2011. - Održan je susret slijepih Istre na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići na kojem su sudjelovali i članovi Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper, te Antun Kovač, koji piše spomen knjigu za Udrugu povodom 60. godina postojanja USIŽ. Za sudionike su organizirana terapijska jahanja konja sa Rancha «Barba Tone» Manjadvorci.

21.05.2011. na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići održan je tradicionalan susret slijepih žena triju udruga; Udruga slijepih Istarske županije, Udruga slijepih Karlovačke županije i Udruga slijepih Primorsko goranske županije. Susretu su nazočile i predstavnice Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Koper. Sudionice su se okušale u jahanju konja sa Rancha «Barba Tone» i u visećoj kuglani.

11.05.2011. - Predsjednik USIŽ je obavio razgovore sa predstavnicom udruge «Visoki Jablani», Mihaelom Jović Karešin, iz Rovinjskog sela u svezi prijavljivanje projekata na međunarodne natječaje za Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre – Cukrići» na Centru.

23.11.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići izvršen je prijem Biljani Bekić u svezi pisanja projekata na međunarodnim natječajima za ERCSI - Cukriće.

27.10.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići Darko Matić je snimio reportažu za Hrvatski katolički radio Zagreb.

23.10.2010.godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići HRT je za promociju koncerta snimio reportažu u kojoj su nastupile Valentina Fiorentin i Marija Legović.

15.10.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići izvršen je prijem Antonu Korleviću iz Australije uz prisustvo TV Nove.

07.09.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići izvršen je prijem Udruzi slijepih rada Kutine.

07.09.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići izvršen je prijem Mirjani Ostautaj iz Australije.

20.08.2010. Ceste d.o.o. završile su sa radovima na prvoj fazi igrališta na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijpeih Istre - Cukrići.

02.08.2010. godine predstavnici Lions Cluba Novigradu su uručili donaciju u građevinskom materijalu (mediteranke) za pokrivanje "Kuće svjetla - Cukrići".

17.06.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići izvršen je prijem tajniku Udruge slijepih Zadarske županije, Špiru Zriliću.

17.06.2010. godine započeli su radovi za izgradnju "Kuće svjetla - Cukrići" na Edukacijko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići.

01.06.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići izvršen je prijem delegaciji slijepih iz Republičkog fonda Crne gora.

30.04.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići izvršen je prijem Anđelu Vale iz Švedske koji je tom prilikom donirao 1.000,00 kn za izgradnju "Kuće svjetla - Cukrići".

17.04.2010. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići održano je 9.humanitarno likovno druženje "200 slika za Kuću svjetla Cukrići - Pula" pod pokroviteljstvom Istarske županije u organizaciji Likovne udruge Humanaart i Udruge slijepih Istarske županije.

03.10.2009. godine održan je susret slijepih Istre na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići u organizaciji Kluba slijepih žena Istre i Kluba slijepe mladeži Istre.

22.09.2009. godine predsjednik i dopredsjednik Udruge slijepih Istarske županije - Pula organizirali prijem u Cukrićima na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići članu iz Podružnice Buzet, Damiru Ugrinu, i predstavnicama Dnevnog boravka i pomoći u kući starijim osobama - Buzet.

19.09.2009.godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići održan je prijateljski susret članova Udruge slijepih Istarske i Karlovačke županije.

13.06.2009. godine predsjednik Udruge slijepih Istarske župaije - Pula organizirao prijem u Cukrićima na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići predstavnicima Udruge slijepih Požeško slavonske županije.

30.05.2009. godine održan je prijateljski susret članova Udruge slijepih Istarske, Karlovačke, Međimurske i Primorsko goranske županije na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići.

20.05.2009. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije - Pula organizirao prijem u Cukrićima na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići učenicima prvog razreda osnovne škole iz Rijeke "Jelenje - Dražice".

06. svibnja 2009. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao Zdeslavu Krznariću razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

22. prosinca 2008. godine očišćeno je kamenje na površini Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići.

20. rujna 2008. godine održan je susret slijepih Istre za članove Udruge slijepih Istarske županije - Pula, za Klub slijepe mladeži, Klub slijepih žena i Klub umirovljenika slijepih Istre na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići sa članovima Društva Distrofičara Istre – Pula i predstavnicima članica Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije – Pula pod nazivom «Jesenski Cukrići 2008.» te je tom prilikom na ERCSI - Cukrići boravila Nezavisna Istarska televizija.

18. kolovoza 2008. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao Orijanu Belušiću iz Kanade razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići

15. srpnja 2008. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići održan je susret sa učesnicima 74. kongresa slijepih esperantista iz 14 država Europe.

16. svibnja 2008. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije organizirao prijem na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići Antunu Kovaču i Draganu Stokoviću, predstavnicima Udruženja slijepih esperantista RH Zagreb.

10. svibnja 2008. godine Održan je susret slijepih Istre za članove Udruge slijepih Istarske županije – Pula na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići sa članovima Društva Distrofičara Istra – Pula i predstavnicima članica Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije – Pula pod nazivom «Proljetni Curkići 2008».

12. travnja 2008. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula je organizirao prijem obitelji Kolar iz Švedske na površini Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići koji su tom prigodom donirali fotokopirni stroj.

17. listopada 2007. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići održan je susret 45 djece i 4 odgajateljice dječjeg vrtića Veli vrh – Pula.

06. listopada 2007. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići održan je susret slijepih Istre za članove Udruge slijepih Istarske županije, članove Društva distrofičara Istre i predstavnike udruga članica Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije.

07. srpnja 2007. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići održan je susret učesnica ljetnog druženja slijepih žena RH na kojem su sudjelovale i članice Kluba slijepih žena Istre.

09. lipnja 2007. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići održan susret članova Udruge slijepih Brodsko-posavske županije.

08. lipnja 2007. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići gostovalo je Kulturno umjetničko društvo Danica Hrvatska – Pula.

02. lipnja 2007. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići organiziran je susret sa članovima Udruge slijepih Međimurske županije – Čakovec na kojem je sudjelovalo i većina članova Upravnog odbora Udruge slijepih Istarske županije – Pula.

25. svibnja 2007. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići održan je susret članova Županijske udruge slijepih Split.

19. svibnja 2007. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići Sportska udruga slijepih «Učka» - Pula organizirala prvo prvenstvo članova Sportske udruge «Učka» na visećoj kuglani.

28. travnja 2007. godine održan je roštilj za sudionike turnira u pikadu povodom Dana Grada Pule u suradnji sa Sportskom udrugom slijepih «Učka».

22. travnja 2007. godine organiziran je prvi privatni roštilj za članove Udruge slijepih Istarske županije na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići.

14. listopada 2006. godine Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre - Cukrići razgledao je Zlatko Kuretić, novinar Hrvatskog radija – Radio Zagreb studija Glasa Hrvatske.

07. listopada 2006. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre Cukrići održan je susret članova Klubova; Klub slijepe mladeži Istre, Klub umirovljenika slijepih Istre i Klub slijepih žena Istre.

07. listopada 2006. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići snimljena je reportaža za emisiju «Normalan život» koja je emitirana 10. listopada 2006. godine na HRT-u.

30. rujna 2006. godine organizirano je druženje članova Društva distrofičara Istre na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre pod nazivom: «Jesenski Cukrići 2006».

15. rujna 2006. godine organizirano je razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre - Cukrići za članove Udruge za promicanje inkluzije Zagreb

01. srpnja 2006. godine Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život Zagreb godine je izvelo predstavu «Tražim posao» pred stotinjak nazočnih članova Kluba slijepe mladeži Istre, članova Kluba slijepih umirovljenika Istre te članica Kluba slijepih žena Istre

27. svibnja 2006. godine u sklopu prijateljskog susreta sportaša Udruge slijepih Istarske županije - Pula i Udruge slijepih Primorsko-goranske županije Rijeka organizirano je druženje na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre Cukrići .

20. svibnja 2006. godine u organizaciji Edukacijsko rehabilitacijskog kampa slijepih Premantura, na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre je organiziran susret članova Udruge slijepih Međimurske županije – Čakovec na kojem su sudjelovali i članovi Upravnog odbora Udruge slijepih Istarske županije – Pula.

13. svibnja 2006. godine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići je organiziran susret predstavnica Udruga slijepih Hrvatskog saveza slijepih Zagreb pod nazivom «Majka – dar života» u sklopu kojeg je upriličen blagoslov kapelice svetoj Luciji – zaštitnici vida. Kapelicu je blagoslovio svećenik Lino Zohil iz Umaga– opunomoćenik mons. Ivana Milovana.

29. travnja 2006. godine je na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići organiziran susret članova Društva distrofičara Istre i članova Udruge slijepih Istarske županije pod nazivom «Proljetni Cukrići – 2006.»

22. travnja 2006. godine, Savez udruga osoba s invaliditetom Istarske županije – Pula je na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići organizirao zajednički susret osoba s invaliditetom sljedećih članica: Udruge invalida rada Grada Pule, Dijabetičke udruge Istarske županije i Udruge gluhih i nagluhih Županije istarske.

15. travnja 2006. godine Društvo za pomoć mentalno retardiranim osobama Istarske županije je na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre Cukrići organiziralo susret svojih članova.

19. studenog 2005. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao za predsjednika Udruge slijepih Šibensko kninske županije - Šibenik razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

22. listopada 2005. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao za šahiste Udruge slijepih Primorsko goranske županije razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

08. listopada 2005. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao za predstavnike Udruge slijepih Karlovačke županije razgledavanje izvršenih radova na površini Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

17. rujna 2005. u organizaciji Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići održana je rekreacija «Povratak prirodi» za sve članice Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije.

10. rujna 2005. na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre - Cukrići održan je susret između članica Kluba slijepih žena Istre i predstavnica aktiva slijepih žena Udruge slijepih Primorsko goranske županije; na kojem je prisustvovalo 42 uzvanika.

29. kolovoza 2005. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao Orijanu Belušiću iz Kanade razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići te je isti tom prilikom uplatio 1.000,00 kn za izgradnju Kapelice Sv. Luciji, zaštitnici vida, na površini Centra.

08. lipnja 2005. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao za predstavnike Bedema ljubavi iz Zagreba razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići te su isti tom prilikom uručili 5.000,00 kn za izgradnju Kapelice Sv. Luciji, zaštitnici vida, na površini Centra.

28. svibnja 2005. godine aktivisti regionalnog Lions Kluba posjetili Edukacijsko rehabilitacijski centar slijepih Istre – Cukrići u svezi moguće uplate za daljnje radove na površini Centra.

04. svibnja 2005. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao za predstavnike Saveza udruga osoba s invaliditetom Istarske županije razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

29. travnja 2005. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao za predstavnike Udruge slijepih Primorsko goranske županije razgledavanje izvršenih radova na površini Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

07. studenog 2004. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao za članove Društva invalida Poreča – zdravi Grad Poreč predstavnicima Lions Kluba Pula razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

28. rujna 2004. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao predstavnicima Lions Kluba Pula razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

08. kolovoza 2004. godine Predsjednik Udruge slijepih Istarske županije – Pula organizirao Davoru Gergoriću razgledavanje Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

10. srpnja 2004. godine organiziran je odlazak u Cukriće za predstavnice ljetnog druženja slijepih žena RH.

25. i 26. travnja 2004. godine mještani Cukrića organizirali čišćenje zelene površine na Edukacijsko rehabilitacijskom centru slijepih Istre – Cukrići.

31. srpnja 2003. godine predstavnik Istarskih cesta izvršio uviđaj Edukacijsko rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići u svezi izrade troškovnika za izgradnju staza na Centru.

26. travnja 2003. godine u Cukrićima je organizirano čišćenje terena za izgradnju Edukacijskog rehabilitacijskog centra slijepih Istre – Cukrići.

Promijenite boje:
Bijela boja
Plava boja
Žuta boja
Crvena boja
Zelena boja
Promijenite veličinu:
Mala slova
Normalna slova
Veća slova
Velika slova
Najveća slova